6x Superbrands, Gluténmentes, Színezék nélkül, Természetes aroma, Limitált kiadás
Kókuszízű pudingpor. Főzéssel készítendő
Kukoricakeményítő, Természetes aroma
Nyomokban tejösszetevőket és szulfitokat is tartalmazhat.
100 g portermék átlagosan tartalmaz | |
---|---|
Energia | 1471 kJ/346 kcal |
Zsír | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 86 g |
- amelyből cukrok | <0,5 g |
Fehérje | 0,5 g |
Só | <0,01 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalmát 5 dkg cukorral (kb. 3 evőkanál), és fél liter 1,5% zsírtartalmú tejből kb. 8 evőkanálnyival csomómentesre keverjük.
A maradék tejet is hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk.
A pudingot hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, s hideg helyre tesszük. Miután kihűlt, a puding a formából kifordítható.
A tasak tartalma 4 adag elkészítéséhez elegendő.
Receptajánlat
Kókuszlabda
Hozzávalók 24 darabhoz:
A piskótához: 3 tojásfehérje és sárgája különválasztva, ½ tasak Haas Natural kókuszízű pudingpor, 1 teáskanál kókuszreszelék, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor; a krémhez: ½ csomag Haas Natural kókuszízű pudingpor, 1 evőkanál cukor, 2,5 dl tej, 15 g szobahőmérsékletű vaj vagy margarin, 1 teáskanál kókuszreszelék, néhány szem törökmogyoró; díszítéshez: kókuszreszelék, kukoricapehely, kekszmorzsa.
Elkészítés:
A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd hozzáadagoljuk a pudingport, a kókuszreszeléket és a lisztet, végül a felvert fehérjével összeforgatjuk. Kiolajozott, lisztezett tepsiben kb. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Közben a krémhez kevés tejjel és 1 evőkanál cukorral simára keverjük a pudingport, hozzáadjuk a többi tejet és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, kihabosítjuk a margarinnal/vajjal és a maradék kókuszreszelékkel. A krémet összegyúrjuk a kihűlt, feldarabolt piskótával és vizes kézzel diónyi golyókat formálunk. Közepükbe 1-1 szem mogyorót teszünk és ízlés szerint kukoricapehelybe, kekszmorzsába, kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtve a legfinomabb!
Száraz, hűvös helyen tárolandó.