Teljes értékű zabpehely, Teljes kiőrlésű, Sütéshez, főzéshez
A zab és a belőle készült Cerbona termékek segítenek a változatos és tudatos táplálkozásban. A Cerbona Zabpehely és Zabpehelyliszt teljes értékű gabonából készül, Zabkorpánk pedig tartalmazza a csírát is, így értékes kiegészítője lehet a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.
Sokoldalúan felhasználhatóak sütéshez, főzéshez vagy kombinálhatóak müzlikkel, kásákkal.
Próbálja ki a Cerbona többi zab termékét is:
Cerbona nagyszemű Zabpehely teljes értékű gabona, mely sütéshez is kiváló.
Cerbona finomszemű Zabpehely teljes értékű gabona, mely zabkásához is kiváló.
Zabpehelyliszt, finomra őrölt
A változatos, kiegyensúlyozott étrend betartása mellett se feledkezzen meg az aktív életmódról és rendszeres testmozgásról!
Zabpehelyliszt, finomra őrölt
Glutént tartalmaz!
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
100 g termékben | |
---|---|
Energia | 1569 kJ |
373 kcal | |
Zsír | 8,0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1,4 g |
Szénhidrát | 58,1 g |
- amelyből cukrok | 1,0 g |
Rost | 9,5 g |
Fehérje | 12,3 g |
Só | 0,03 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Receptajánlat:
Juhtúrós zabpogácsa
Hozzávalók:
• 20 dkg Cerbona finomra őrölt zabpehelyliszt
• 25 dkg teljes kiőrlésű vagy fehér liszt
• 15 dkg túró
• 10 dkg juhtúró
• 1,5 dl tejföl
• 1,5 dkg vaj
• 1 maréknyi pirított olajos mag (elhagyható)
• 1 csomag sütőpor, vagy fél élesztő
• 1 db tojás
• 1 db tojás a kenéshez
• 5-10 dkg reszelt sajt
• 2 teáskanál só
Elkészítés:
A Cerbona finomra őrölt zabpehelylisztet és a lisztet keverjük össze a sóval, illetve a sütőporral vagy a felfuttatott élesztővel. Adjuk hozzá a túrókat, a tejfölt, az olvasztott vajat, a tojást és a magvakat. Alaposan gyúrjuk össze, ha nem akar összeállni, tegyünk még hozzá egy kis tejfölt. Nyújtsuk ki, hajtogassuk össze párszor, vagdossuk be, és kenjük meg a tetejét tojással. Hintsük meg a sajttal, szaggassuk ki, és 180 fokosra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!